Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcıyı tatlandırıcının içinde neler yer almaktadır?
Pişirilebilir formdaki Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı içinde gıda sanayinde yaygın olarak ve güvenle kullanılmakta olan çeşitli bileşenler olan maltitol, polidekstroz, inülin, eritritol, steviol glikozitler ve doğal aroma bulunmaktadır. Maltitol mısırdan nişastasından elde edilen maltoz adlı şekerden elde edilen, vücutta kısmen sindirilen, düşük glisemik indekse sahip bir polioldür. Polidekstroz glikozdan sentezlenen vücutta sindirilmeyen prebiyotik bir liftir. İnülin hindiba bitkisinin kökünden elde edilen vücutta sindirilmeyen prebiyotik bir liftir. Eritritol çeşitli meyvelerde de bulunan vücutta sindirilmeyen bir polioldür. Steviol glikozitler, stevia bitkisinin yapraklarından elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Üründe ayrıca tamamen doğal aromalar bulunmaktadır.
Stick formdaki Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı oligofruktozla zenginleştirilmiş inülin, steviol glikozitler ve doğal aromadan oluşmaktadır. Oligofruktoz inülinden elde edilen ve vücutta sindirilmeyen prebiyotik özellikli bir liftir.