Alıştığınız şeker tadındadır, stick formu ile tatlandırdığınız içeceklerin, pişirilebilir formu ile yaptığınız tatlılarınızın şekersiz olduğuna inanamayacaksınız.
Özenle geliştirilmiş kompozisyonu sayesinde şekere benzer bir tatlılık sağlarken acı, metalik veya garip bir tada neden olmaz.
Pişirilebilir formu ile yapılan tatlılarda şekere benzer şekilde hacim, kıvam, yapı, gevreklik, karamelizasyon ve ağdalaşma sağlar.
Pişirilebilir formunu tariflerinizde hiçbir değişiklik yapmadan şekerle aynı ağırlıkta, stick formunu ise 2 çay kaşığı şeker yerine kullanabilirsiniz.
Hiç şüphesiz ki şekerin en temel fonksiyonu tatlılık sağlamaktır. Günümüzde şekeri ikame etmek için kullanılabilen sayısız tatlandırıcı bulunmakla birlikte hemen hemen hiçbiri tek başına şekerin lezzet profilini sağlayamamaktadır. Tatlandırıcılarda karşılaşılan temel lezzet problemleri arasında acı veya metalik bir tada neden olmaları, tatlılığın ağızda çok uzun süre kalması, tat profilinin şekerden oldukça farklı olması gibi sorunlar gösterilebilir.
Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı özenle geliştirilmiş kompozisyonu ve titizlikle seçilmiş kaliteli hammaddeleri ile alışmış olduğunuz şeker lezzetini sağlar. Ağızda acı veya metalik tat bırakmaz. Pişirilebilen formdaki fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı ile hazırladığınız tatlılarınız şekerle yapılan tatlılarla aynı alışılan lezzeti sağlar. Çay, kahve gibi içeceklerinizi tatlandırmak amacıyla hazırlanan stick formdaki ürünümüzü de şeker yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Şeker pişirildiğinde gıdalara tatlılık sağlamanın yanı sıra yapı, hacim ve kıvama da önemli katkı verir. Bu nedenle ideal bir şeker ikamesinin şekere benzer yapısal faydalar sağlaması da gerekir. Bununla beraber pekçok tatlandırıcının kıvam vermeme, hacim sağlamama, kabarmama, yapışkanlığa neden olma, çok sert bir yapıya yol açma gibi sayısız yapısal soruna neden olduğu bilinmektedir. Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı şekerin yapısal tüm özelliklerini aynı şekilde ikame etmek amacıyla hazırlanmıştır.
Baklava, revani, kemalpaşa gibi şerbetli tatlılardaki şurupların arzu edilen şekilde kıvam almasını sağlar. Keklerinizin kabarmasına ve renk almasına katkı sağlar. Kurabiyelerinizde tarifinize bağlı olarak gevreklik veya yumuşaklık sağlar. Kristallenmediği için reçel ve marmelatlarınızda rahatlıkla kullanılabilir. Dondurmaların pürüzsüz ve homojen bir yapıya sahip olmasına katkı sağlar. Yapısal özellikleri açısından da fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı ideal bir şeker ikamesidir.
Yaygın olarak kullanılan tatlandırıcıların pek çoğu şekerden farklı tatlılık derecelerine sahip olmaları, şekerin yapısal özelliklerini göstermemeleri veya şekere kıyasla çok daha düşük yoğunluğa sahip olmaları nedeniyle özellikle pişirmek amaçlı olarak şeker gibi kullanılamazlar. Kimileri özel tariflere veya ölçeklere ihtiyaç duyarken kimileri de şekeri kısmen ikame edebilir ve bu açıdan kullanımları hiç pratik değildir.
Pişirilebilir formdaki fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı eşit ağırlık ve hacimdeki şeker ile aynı tatlılık derecesine ve yapısal özelliklere sahip olduğundan tariflerinizde hiçbir değişikliğe ihtiyaç duymadan şekerle aynı miktarda ve şekilde kullanabilirsiniz. Kristallenmediği için reçel ve şerbetlerinize limon asidi gibi ilaveler yapmanıza bile ihtiyaç yoktur. Pudra şekeri formunda olduğu için tek dikkat etmeniz gereken sıvılara yavaş yavaş karıştırarak ilave etmekten ibarettir. Şekerin kullanıldığı tüm tariflerde şekeri kullandığınız şekilde kullanabilirsiniz. Stick formdaki fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı ise 1 tatlı kaşığı yani 4 gram şekere eşdeğer tatlılık sağlar ve çay, kahve gibi içeceklerinizi kolay bir şekilde tatlandırabilirsiniz.