logo
  • Email

    info@fibrelle.com.tr

  • Telefon

    +90 216 640 41 66

  • Adres

    34752 Çekmeköy/İstanbul

Bir Biyo-Tatlandırıcı Olarak Stevia

Bir Biyo-Tatlandırıcı Olarak Stevia

Günümüzde sağlığımıza zararlı etkileri olan yapay tatlandırıcılar yerine doğal tatlandırıcılar tercih edilmektedir. Sakarin, aspartam, asesulfam-K gibi bu yapay tatlandırıcılara doğal bir alternatif olan Stevia; son zamanlarda en çok üzerine çalışma yapıldığı doğal tatlandırıcılardandır. Stevia bal yaprağı, şeker yaprağı ve tatlı yaprak olarak da bilinmektedir. Stevia’nın diğer tatlandırıcılarla karşılaştırıldığında fenilketonuri ve diabet hastaları üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Sıcak ve soğuk içecek üretiminde, reçel, komposto vb. gibi kaynatılarak pişirilen yiyecekler ile pasta, kek, kurabiye gibi fırın ürünleri yapımında ve şekerleme sanayinde kullanılmaktadır.

( Kaynak: https://aydingastronomy.aydin.edu.tr/wp-content/uploads/2018/09/2018-02-01-stevia.pdf )