Şeker Lezzetinde
Acı ve metalik bir tada neden olmadan tatlılarımıza harika bir yapı ve lezzet sağlar. Pişirildiğinde şekere benzer şekilde hacim, kıvam, karamelizasyon ve gevreklik verir.
Alıştığınız şeker tadındadır. Stick veya tablet formu ile tatlandırdığınız içeceklerin pişirilebilir formu ile yaptığınız tatlılarınızın şekersiz olduğuna inanamayacaksınız!
Acı ve metalik bir tada neden olmadan tatlılarımıza harika bir yapı ve lezzet sağlar. Pişirildiğinde şekere benzer şekilde hacim, kıvam, karamelizasyon ve gevreklik verir.
Şeker Lezzetinde
İçerisindeki Prebiyotik lifler polideksroz ve inülin ile eritritol ve stevia sindirilmediği, maltitol ise kısmen sindirildiği için kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olmaz. Diyabetliler için uygundur.
Düşük Glisemik İndexli
Probiyotik Lifli
Prebiyotik lifler sindirim sistem ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Beklenen prebiyotik etkinin gözlenebilmesi için günde en az 5 gr lif tüketilmelidir.
Diyet İçin İdeal
Şeker gibi tatlılık sağlayan Fibrelle Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı, enerjisi şekere göre % 50 azaltılmış tatlandırıcıdır. Diyet yapanlar da güvenle kullanabilir
Şeker Lezzetinde
Acı ve metalik bir tada neden olmadan tatlılarımıza harika bir yapı ve lezzet sağlar. Pişirildiğinde şekere benzer şekilde hacim, kıvam, karamelizasyon ve gevreklik verir.
Düşük Glisemik İndexli
İçerisindeki Prebiyotik lifler polideksroz ve inülin ile eritritol ve stevia sindirilmediği, maltitol ise kısmen sindirildiği için kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olmaz. Diyabetliler için uygundur.
Probiyotik Lifli
Prebiyotik lifler sindirim sistem ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Beklenen prebiyotik etkinin gözlenebilmesi için günde en az 5 gr lif tüketilmelidir.
Diyet İçin İdeal
Şeker gibi tatlılık sağlayan Fibrelle Prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı, enerjisi şekere göre % 50 azaltılmış tatlandırıcıdır. Diyet yapanlar da güvenle kullanabilir
Stevia ürünlerini kullanmadan önce en çok kafa karıştıran ama pek de iyi anlatılmayan bir konuya değineceğiz. Stevia şekerden 200-300 kat daha tatlı olan doğal bir tatlandırıcıdır. Toz ekstrakte hali 300 kat daha tatlı olan stevia, bir takım karışımlar sonucu mutfağınızda şekerle aynı oranda ya da şekerden iki kat, dört kat veya on kat daha tatlı olacak şekilde sizlere sunulmaktadır.
Size yararlı olacak bir çok konuda makalelerimiz burada. Fikir edinebileceğiniz bir makale mutlaka burada vardır. Bir göz atmanızı tavsiye ederiz!
İNÜLİN ve İNÜLİN FOS iki ayrı üründür. İkisi de prebiyotik lif olmasına karşın İNÜLİN FOS, İnülin ve FOS (Fruktooligosakkarit)'un karışımından oluşur. İnülin ve FOS karışım halinde sinerjik etki oluşturarak bütün bir bağırsağa etki ederken, inülin sadece bağırsağın belli bir bölümde etkilidir. İki ürün de Hindibağ'dan ekstrakte edilmiş olup %100 doğaldır ve prebiyotiktir.
Pişirilebilir formdaki Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcıyı kek, kurabiye gibi fırında pişen; baklava, revani gibi şerbetli; muhallebi, sütlaç gibi sütlü tatlılarınızda, reçellerinizde kısacası şeker kullanarak hazırladığınız her türlü tatlıda şeker yerine eşit miktarda ve aynı şekilde kullanabilirsiniz. Tariflerinizde değişiklik yapmanız gerekmez. Kristallenmediği için reçellerde veya şerbetli tatlılarda limon suyu kullanmanıza bile gerek yoktur.
Pişirilebilir formdaki Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı bileşiminde yer alan polidekstroz, inülin, eritritol ve stevia vücutta sindirilmediği, maltitol ise kısmen sindirildiği için kan şekerinin hızla yükselmesine neden olmaz. Düşük glisemik indekse sahip olup diyabetlilerin kullanımı için uygundur. Benzer şekilde stick ambalajda satılan çay, kahve gibi içecekleri tatlandırabileceğiniz Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcı da vücutta sindirilmeyen inülin, oligofruktoz ve stevia içermekte olup kan şekerini yükseltmemektedir.
1 gram şeker yaklaşık olarak 4 kalori enerji içermektedir. Buna karşın Fibrelle prebiyotik lifli stevialı tatlandırıcının 1 gramında yaklaşık 2 kalori enerji bulunmaktadır. Böylelikle şekerden gelen kalorilerin yaklaşık yarı yarıya azaltılmasına yardımcı olur.